Vedligehold af trofæsamlinger

vedligehold af trofæer

For mange jægere er et trofæ langt mere end bare et udstoppet dyr. Det er et minde om en fantastisk oplevelse, som man gerne vil bevare resten af livet. Det er derfor også vigtigt at vide, hvordan man vedligeholder sine trofæer, så de holder livet ud. Rigtigt konserverede dyr kan holde i rigtig mange år, man skal bare overholde få simple regler.

Trofæer har det bedst i en opvarmet rum med konstant temperatur, hvor de ikke bliver udsat for fugt, direkte sollys og strålevarme. Tobaksrøg eller sod fra brændeovn er ikke ikke godt.

Rengøring
Pattedyr afstøves med en blød børste eller pustes forsigtigt med luft. Fugle afstøves med børste med lange, bløde hår eller med en tot tør vat, hvor man fjerene tørres forsigtigt med fjerenes stråler, aldrig imod fjerene.

Vedligeholdelse
Rengøring er med til at holde trofæerne vedlige, men det kan dog være nødvendigt med lidt ekstra pleje. Det er vigtigt at holde øje med møl og utøj i pels og fjer. Skulle man være uheldig, så kontakt os for, hvordan man håndterer dette.

Ægte tænder, horn, gevir og opsatser f.eks. råbuk, vildsvin, bjørn eller bæver kan tørre ud. Hvis dette sker revner eller smuldrer de. De skal derfor smøres med vaseline eller paraffinolie et par gange om året.